2022. január 13., csütörtök

Kék papagájvirág.....Strelitzia nicolai......./2mag/...NÖV.-308 - Jelenlegi ára: 290 Ft


 
 
 "Strelitzia nicolai"
Közismert neve: White Bird of Paradise.
A Strelitziaceae családjába tartozik.
Dél-Afrikából származó papagájvirág. 1-1, 5 m hosszú levelei fölött bontja gyönyörű virágait. Olyan helyre ültessük, ahol a déli nap nem éri. Havonta tápoldatozzuk. Nyáron a szabadba is kiültethető, de ha a hőmérséklet 5 C alá süllyed, vigyük be a lakásba, lépcsőházba, télikertbe. Szárazságtűrő, de az öntözést meghálálja.
Az összes Strelitzia - család tagja természetes élőhelyén a szubtrópusokon Dél - Afrikában honos.
A Strelitzia nicolai egy erős, határozott felépítésű évelő örökzöld, amely csoportos növekedésű, bokrosodó, mutatós virágaiért termesztett nagyméretű növény. Az 1, 5 m hosszú, kékesszürke levelek legyező alakban rendeződnek a törzs végén, ezek között hozza hosszú száron gyönyörű és páratlan virágait. A virágzatot a sötétkék fellevél, a fehér csészelevelek és a kékeslila "nyelv" alkotja.
A Strelitzia élénk növekedéséhez szükséges mind a félárnyék, mind a világos napos hely. A legjobb minőségű példány eléréséhez kapjon némi árnyékolást a nap legmelegebb időszakában.
Ez a fajta ellenállóbb mint a rokon Strelitzia reginae, rövid ideig a hideget is tűri. Termékeny, jó vízelvezetésű talajban, erős fényben, de nyáron tűző naptól védetten termeszthetők. A levelek károsodnak, ha a hőmérséklet - 2 ° C vagy kevesebb, de a növény később regenerálódik, ha visszaáll a kedvező hőmérséklet. Szárazságtűrő, de a gyors növekedéshez szükséges a nedvesen tartása. Ne álljon a cserepe vízben !
Tápanyagellátása egy hónapban egyszer elegendő.
Tavasztól egészen őszig a szabadban tartható. A téli időszakban, illetve mikor a hőmérséklet 5 ° C alá csökken, a télikertbe vagy a lakásba kell vinni !
Magvetés:
A magokat két napig áztassuk kézmeleg vízben, majd vessük homok és termőföld keverékébe 1-2 cm mélyre. Egy üveglappal fedjük a megfelelő páratartalom elérése érdekében. A földjét tartsuk nedvesen. Optimális csírázási hőmérséklet 25-28 C.
Minimális hőmérséklet : 5 - 10 ° C   
KIS SEGÍTSÉG VIDEÓVAL:
 Kellemes kertészkedést!
 
 
 
    
Kérem kattintson a felhasználónevem mellett i+ gombra, vagy az alábbi linkre:
Bemutatkozás, szállítási feltételek:
A rendeléssel egyidejűleg kijelenti, hogy az ott leírtakat elolvasta és elfogadja!  
 
    
1 ADAG 2 MAGOT TARTALMAZ!
  
 
                                                                             


Jelenlegi ára: 290 Ft
Az aukció vége: 2022-01-14 10:44 .